Οριστική παραλαβή του έργου για την οδική πρόσβαση στο Φαράγγι Πορτίτσας

Π.Ε. Γρεβενών: Οριστική παραλαβή του έργου για την οδική πρόσβαση στο Φαράγγι Πορτίτσας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Π.Ε. Γρεβενών: Οριστική παραλαβή του έργου για την οδική πρόσβαση στο Φαράγγι Πορτίτσας

Άλλο ένα κομβικό έργο οδικής πρόσβασης παραδόθηκε από την Π.Ε. Γρεβενών, με την ολοκλήρωση της επέμβασης για τη βελτίωση της οδικής πρόσβασης – του τμήματος που βρίσκεται στην ευθύνη της Περιφέρειας – από το Σπήλαιο προς το Φαράγγι Πορτίτσας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό μελέτης ύψους 1.265.000€, και με ύψος σύμβασης έργου ανερχόμενο σε περίπου 485.000€.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Φωλίνας Αθανάσιος, βρέθηκε αυτοπροσώπως χθες, Δευτέρα 19/06/2023, στην παράδοση του έργου, συνοδευόμενος από ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών, υπογραμμίζοντας την υψηλή σημασία που απέδωσε εξαρχής στο συγκεκριμένο έργο η Περιφερειακή Αρχή.

Με την ασφαλτόστρωση, την εγκατάσταση στηθαίων, χιονοδεικτών και σήμανσης (μεταξύ άλλων), σε μήκος μεγαλύτερο των 4 χλμ., εξασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση επισκεπτών και κατοίκων από τον οικισμό του Σπηλαίου προς το Γεφύρι του Φαραγγιού, του στολιδιού της περιοχής, που αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες, και που τόσο πολύ δύναται να συμβάλει στην τουριστική ανάδειξη των Γρεβενών εν γένει.

Με τις ανωτέρω επεμβάσεις ο συγκεκριμένος άξονας καθίσταται άρτιος για όλο το χρόνο, και ασφαλέστερος ειδικά τον χειμώνα, καθώς στην πρότερη κατάστασή του δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα κατά τη διέλευση ιδίως τους χειμερινούς μήνες.

Η Περιφερειακή Αρχή, με καίριες επεμβάσεις, συνεχίζει να βελτιώνει τις υποδομές της περιοχής, και μέσω αυτών την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και τις οικονομικές και τουριστικές δυνατότητες του Τόπου.

 

Γραφείο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

 

Οριστική παραλαβή του έργου για την οδική πρόσβαση στο Φαράγγι Πορτίτσας

Κοινοποιήστε: