Π.Ε. Γρεβενών: Καθαρά ρέματα, μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη αισθητική

Π.Ε. Γρεβενών: Καθαρά ρέματα, μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη αισθητική

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Π.Ε. Γρεβενών: Καθαρά ρέματα, μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη αισθητική»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε ο καθαρισμός του ρέματος εντός του οικισμού του Περιβολίου. Η εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών σκοπό έχει να βελτιώσει την ικανότητα απορροής υδάτων του ρέματος, και να απομακρύνει ξηρά κλαδιά, φερτά υλικά, απορρίμματα, και μπάζα από τις όχθες, που λόγω έντονης κλίσης σε μία έντονη βροχόπτωση παρασύρονται, κατρακυλούν και φράζουν την κοίτη και τις δομές διάβασης, καθιστώντας επικίνδυνη την διέλευση των κατοίκων. Στις εργασίες περιλαμβάνονται ο καθαρισμός της κοίτης του ρέματος και των οχθών από αυτοφυή βλάστηση βατών, ξυλωδών και θαμνωδών φυτών, και το κλάδεμα χαμηλών κλάδων δένδρων και ξηρών κλαδιών, χωρίς αφαίρεση εδαφικού υλικού.

Η δράση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο υλοποίησης Αντιπλημμυρικών Έργων εντός της Π.Ε. Γρεβενών, όπου χρηματοδοτήθηκε το πρόγραμμα «Καθαρισμός Κοίτης Ρέματος στην Τ.Κ. Περιβολίου», συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, ενώ η όλη διαδικασία εκτελείται από συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών, με τα έργα να προχωρούν σε διαρκή συνεννόηση με την Τοπική Κοινότητα Περιβολίου.

Το πρόγραμμα Αντιπλημμυρικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών συμπεριλαμβάνει πολλά ανάλογα προγραμματισμένα έργα, η υλοποίηση των οποίων θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Π.Ε. Γρεβενών: Καθαρά ρέματα, μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη αισθητική Π.Ε. Γρεβενών: Καθαρά ρέματα, μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη αισθητική Π.Ε. Γρεβενών: Καθαρά ρέματα, μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη αισθητική Π.Ε. Γρεβενών: Καθαρά ρέματα, μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη αισθητική

Κοινοποιήστε: