Οδηγίες και διευκρινήσεις για την ορθή ερμηνεία του αποτελέσματος του self test

Οδηγίες και διευκρινήσεις για την ορθή ερμηνεία του αποτελέσματος του self test

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Οδηγίες και διευκρινήσεις από τον τοπικό ΕΟΔΥ Κοζάνης για την ορθή ερμηνεία του αποτελέσματος του self test

Κατόπιν ερωτήσεων γονέων και κηδεμόνων στον τοπικό ΕΟΔΥ Κοζάνης για την ερμηνεία του αποτελέσματος των self test, τονίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή αξιολόγηση του αποτελέσματος του self test είναι η σωστή εφαρμογή των οδηγιών διενέργειάς του. Ιδιαίτερη προσοχή σε δύο παραμέτρους:

• η πλακέτα για την ενστάλαξη των σταγόνων πρέπει να ανοίγεται τη στιγμή της λήψης του δείγματος και όχι πολύ νωρίτερα

• διαβάζουμε το αποτέλεσμα της πλακέτας, όπως αυτό διαμορφώνεται αυστηρά τα πρώτα 10 λεπτά από την εκτέλεση του τεστ και όχι αργότερα (η εμφάνιση γραμμής στο σημείο T της πλακέτας, μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, δεν αξιολογείται)

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Κοινωνικής Ανάπτυξης & Μέριμνας

Ηλίας Τοπαλίδης

 

Επιπλέον:

Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα self test μπορείτε να δείτε στην πλατφόρμα δήλωσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) COVID-19, όπου υπάρχουν:

  • Διευκρινήσεις για την αναγκαιότητα των self test
  • Οδηγίες για τη σωστή εκτέλεσή του
  • Οδηγίες και διευκρινήσεις για την ορθή ερμηνεία self test
  • Οδηγίες για όσα πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό

καθώς και βίντεο με οδηγίες για το πώς ακριβώς διεξάγεται το self test με τίτλο Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης.

– Υπενθυμίζουμε επίσης την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ορθή χρήση μάσκας. η οποία είναι διαθέσιμη στην παλαιότερη ανάρτησή με τίτλο Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας: Συστάσεις αναφορικά με την χρήση της μάσκας στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19.

Σωστή χρήση μάσκας

– Τέλος, θυμίζουμε την πρόσφατη παράκληση του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας, κ. Ηλία Τοπαλίδη προς όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία για τήρηση των μέτρων προστασίας και αποφυγής μετάδοσης της νόσου του ιού Sars Cov2 με στόχο την προστασία της σχολικής κοινότητας.

Κοινοποιήστε: