Γιάννης Γιάτσιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών

Δελτίο τύπου για την έλευση νέων προσφύγων και μεταναστών στην ΠΕ Γρεβενών

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Σήμερα, Πέμπτη, 28/05/2020, ανακοινώθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, κ. Γιάννη Γιάτσιο, η έλευση νέων προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η αρχική επιφυλακτικότητα που επιδείξαμε για τη νομοθετική πρόβλεψη της υπ’ αριθμόν 2945/24.03.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υφυπουργών Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτη (Νότη) Μηταράκη (ΦΕΚ 1016/24.3.2020, Β΄Τεύχος), με την οποία συστήθηκαν συνολικά 28 Δομές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Γρεβενών, μετατρέπεται σε απόλυτη απογοήτευση λόγω του δυσανάλογου και αβάσταχτου βάρους που έχει επωμιστεί η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών από τη μεταναστευτική κρίση και κυρίως, ο ορεινός όγκος, ο οποίος έχει κυριολεκτικά μαραζώσει.

Πιστεύαμε και ευελπιστούσαμε να ακολουθήσει η εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών, ειδικά σήμερα, λόγω της ανάγκης εφαρμογής ειδικών μέτρων υγιεινής και περιορισμού κυκλοφορίας, δεδομένης της πρόθεσης της Κυβέρνησης να απαλλαγεί από τη λερναία Ύδρα των πολυθρύλητων ΜΚΟ, οι οποίες δημιουργούν συνθήκες επισφάλειας για την περιοχή μας.

Πλέον, η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί καθώς η ροή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας είναι ανεξέλεγκτη και δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση περιορισμού των ελεύσεών τους.

Για τους λόγους αυτούς ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Γρεβενών και η Περιφερειακή Αρχή εν συνόλω, αντιτίθενται σθεναρά και κατηγορηματικά στην καθολική απαξίωση της περιοχής μας και στην αποδυνάμωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των κατοίκων της.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Κοινοποιήστε: