Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών Διοικητήριο

Θετικά κρούσματα καταρροϊκού πυρετού προβάτων στην ΠΕ Γρεβενών

Ανακοινώσεις Ενημέρωση Πολιτών

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Τμήμα Κτηνιατρικής λόγω της επιβεβαίωσης θετικών εστιών καταρροϊκού πυρετού προβάτων στην ΠΕ Γρεβενών εφιστά την προσοχή στα εξής:

  1. Ο ιός του καταρροϊκού πυρετού δε μεταδίδεται στον άνθρωπο. Η μετάδοση στα ζώα γίνεται με έντομα (του γένους Culicoides), και όχι με την επαφή με άρρωστα ζώα, οπότε συστήνεται ο ψεκασμός με τα εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά για την αποφυγή μετάδοσης της νόσου και την προστασία της υγείας των κοπαδιών.
  2. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ύποπτα συμπτώματα σε πρόβατα, όπως πυρετός, ανορεξία, οίδημα χειλιών, γλώσσας, προσώπου, παχύ ρινικό έκκριμα, διαβρώσεις στα ούλα, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2462353107-109 (Γρεβενά) και 2462031214 (Δεσκάτη).
  3. Οι μετακινήσεις όλων των ζώων προς άλλους νομούς εγκρίνονται, μόνο εφόσον προσκομίζεται στην Υπηρεσία μας αντίστοιχη συνταγή από ιδιώτη κτηνίατρο για τα εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά και καταγραφή τους στο Μητρώο Φαρμακευτικής Αγωγής.

 

Κοινοποιήστε: