Π.Ε. Γρεβενών: Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Μαυρονόρος

Π.Ε. Γρεβενών: Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Μαυρονόρος

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Π.Ε. Γρεβενών: Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Μαυρονόρος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κάθε επισημότητα υπογράφηκε σήμερα, 05/05/2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδη Γεώργιο, η Προγραμματική Σύμβαση για την Αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Μαυρονόρος, στην Αίθουσα «Αντώνης Πέτσας» του Διοικητηρίου Γρεβενών, με τον ανάδοχο του έργου, και με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα Αθανάσιου. Παρόντες στην υπογραφή ήταν και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, κ. Μάνος Θωμάς, και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χατζηζήσης Λάμπρος.

Πρόκειται για ένα έργο που θέτει ένα ακόμη σημαντικό λιθαράκι στην συντονισμένη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά των Γρεβενών, και να αναβιβάσει την περιοχή σε πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού.

Ο Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων είναι η μακρύτερη βασιλική της περιοχής, κτισμένος στις αρχές ρου 19ου αιώνα, και υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά τη γερμανική κατοχή. Το μέγεθος και ο καλλιτεχνικός πλούτος (αγιογραφίες, λεπτομέρειες στον διάκοσμο κλπ.) του ναού καταδεικνύουν το γεγονός ότι το Μαυρονόρος, και η ευρύτερη περιοχή, γνώριζε οικονομική άνθιση και γενικότερη ανάπτυξη κατά την εποχή εκείνη.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Π.Ε. Γρεβενών και χρηματοδοτείται με περισσότερες από 400.000€ από πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Γραφείο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

Π.Ε. Γρεβενών: Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Μαυρονόρος - φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης:

Θρησκευτικός τουρισμός στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών
Κοινοποιήστε: