Π.Ε. Γρεβενών: Ξεκίνησε ο καθαρισμός στο ρέμα Δοξανίτη και στα όρια της Τ.Κ. Γρεβενών

Π.Ε. Γρεβενών: Ξεκίνησε ο καθαρισμός στο ρέμα Δοξανίτη και στα όρια της Τ.Κ. Γρεβενών

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Π.Ε. Γρεβενών: Ξεκίνησε ο καθαρισμός στο ρέμα Δοξανίτη και στα όρια της Τ.Κ. Γρεβενών

Ξεκίνησε, υπό την επίβλεψη της Π.Ε. Γρεβενών, ο καθαρισμός του ρέματος Δοξανίτη εντός της Τ.Κ. Γρεβενών, και συγκεκριμένα από το ύψος των νεκροταφείων έως τον χώρο πλησίον του κτιρίου της Πυροσβεστικής. Ένα ακόμη πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που παρουσιάζονταν στην παραπάνω έκταση, τίθεται προς επίλυση από την Περιφερειακή Αρχή.

Τα συνεργεία του αναδόχου προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, και τα πρώτα απτά αποτελέσματα είναι ορατά, εντός της Τ.Κ. Γρεβενών (πρωτίστως πλησίον του άλσους Καστρακίου).

Λόγω της έντονης βλάστησης, των μπάζων και των απορριμμάτων που έχουν εναποτεθεί στις κοίτες, καθίσταται δυσχερής η απορροή των επιφανειακών υδάτων. Αποτέλεσμα όσων αναφέρθηκαν είναι να συμβαίνουν πλημμύρες, καταστρέφοντας τις παρακείμενες ιδιοκτησίες. Με την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών προβλέπεται ναι γίνει καθαρισμός της κοίτης του ρέματος Δοξανίτη, η κοπή – εκρίζωση της βλάστησης, και η απομάκρυνση των μπάζων και των απορριμμάτων, για την ελεύθερη απορροή των υδάτων, πάντα με μέριμνα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών, σκοπό έχει να βελτιώσει την ικανότητα απορροής υδάτων του ρέματος Δοξανίτη, εξασφαλίζοντας ομαλή λειτουργία και αύξηση της παροχετευτικής του ικανότητας, γεγονός που θα οδηγήσει σε περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων και κατ’ επέκταση σε καλύτερη προστασία των περιουσιών των κατοίκων.

Σε διαρκή εγρήγορση, η Π.Ε. Γρεβενών συνεχίζει σταθερά να εκτελεί έργα απαραίτητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Γραφείο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

 

Ξεκίνησε ο καθαρισμός στο ρέμα Δοξανίτη και στα όρια της Τ.Κ. Γρεβενών Ξεκίνησε ο καθαρισμός στο ρέμα Δοξανίτη

Κοινοποιήστε: