Η συμβολή της αμπελουργίας και του οίνου στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Π.Ε. Γρεβενών

Π.Ε. Γρεβενών: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για την Αμπελουργία στο Διοικητήριο Γρεβενών

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Π.Ε. Γρεβενών: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για την Αμπελουργία στο Διοικητήριο Γρεβενών

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Αμπελουργίας με τίτλο «Η συμβολή της αμπελουργίας και του οίνου στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Π.Ε. Γρεβενών» χθες, στην Αίθουσα «Πέτρος Σιούλης», στο Διοικητήριο Π.Ε. Γρεβενών, υπό την αιγίδα της Π.Ε. Γρεβενών και με τους αμπελουργούς και άλλους ενδιαφερόμενους να δίνουν δυναμικό παρόν. Μια ημερίδα που διοργανώθηκε με προσωπικές πρωτοβουλίες του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα Αθανάσιου, και που αποσκοπεί στην ανάδειξη της αξίας της γρεβενιώτικης αμπέλου και αμπελουργίας, και στην έναρξη μιας προσπάθειας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της.

Παρόντες, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδης Γεώργιος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χατζηζήσης Λάμπρος. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Θεοχάρης Σεραφείμ, Γεωπόνος και διδάκτωρ Αμπελουργίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η κ. Κριθαριώτη Χρυσούλα, Τεχνολόγος Τροφίμων με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Οινογνωσία και το Διεθνές Εμπόριο Οίνου, και ο κ. Σιδηρόπουλος Γεώργιος, Γεωπόνος & Τεχνικός Σύμβουλος.

Η εκδήλωση είχε κατά κύριο λόγο ενημερωτική βάση, αναφορικά με ζητήματα που ανακύπτουν επί της καλλιέργειας της αμπέλου και της εμπορίας, εγχώριας και διεθνούς, των προϊόντων της, ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση αναφορικά με προτάσεις τοπικών παραγωγών και ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Η εκδήλωση εστίασε στη στήριξη και αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού των αμπελουργών των Γρεβενών, οι οποίοι επιθυμούν και δύνανται να διευρύνουν τον κύκλο εργασιών τους, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου μας. Επιπλέον ζητούμενο αποτελεί η παραγωγή προστιθέμενης αξίας από την εκμετάλλευση της αμπέλου, η οποία θα δημιουργείται και θα διανέμεται στα Γρεβενά, αλλά και σε όλη τη Δυτική Μακεδονία πρωτίστως, και όχι μόνο.

Αποτελεί στόχο της Π.Ε. Γρεβενών, και όλης της Περιφερειακής Αρχής, η χθεσινή εκδήλωση να αποτελέσει την αφετηρία για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου δράσης των αμπελουργών της Περιφερειακής Ενότητάς μας, και για την εγκαινίαση μίας νέας σχέσης μεταξύ αυτών και της Περιφερειακής Αρχής, με σκοπό την από κοινού οργάνωση των προσπαθειών ανάδειξης του γρεβενιώτικου αμπελιού και οίνου, και τη σταδιακή δημιουργία της πολυπόθητης προστιθέμενης αξίας, που θα ευνοήσει τόσο τους παραγωγούς, όσο και τον Τόπο εν γένει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών στην ημερίδα αμπελουργίας Ο Περιφερειάρχης στην ημερίδα αμπελουργίας Η συμβολή της αμπελουργίας και του οίνου στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Π.Ε. Γρεβενών Η συμβολή της αμπελουργίας και του οίνου στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Π.Ε. Γρεβενών Η συμβολή της αμπελουργίας και του οίνου στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Π.Ε. Γρεβενών

Ακολουθήστε την ΠΕ Γρεβενών στο Facebook για να μένετε ενημερωμένοι με όλα τα νέα του φορέα.

Κοινοποιήστε: