Αθανάσιος Φωλίνας

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Φωλίνα στον ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας για την καταγραφή ζημιών από τον παγετό

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Την καταγραφή ζημιών από τον παγετό και αποζημίωσή τους, ζήτησε από τον ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Αθανάσιος Φωλίνας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η υψηλή σχετική υγρασία και ο παγετός το τελευταίο διάστημα δημιούργησαν αρκετές ζημιές στον αγροτικό κόσμο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο οι καλλιεργητές βιώνουν και σημαντικές απώλειες στις παραγωγές τους λόγω καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα σε όσπρια, σιτηρά, ψυχανθή, ενεργειακά φυτά και δενδρώδεις καλλιέργειες παρατηρούνται σημαντικές απώλειες στην παραγωγή. Για το εν λόγω πρόβλημα ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Φωλίνας Αθανάσιος, επισκέφθηκε σήμερα την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κατόγλου Ελένη, για να υποδείξει τα ανωτέρω προβλήματα και να ξεκινήσουν άμεσα οι επισημάνσεις των χωραφιών, καθώς και να γίνουν οι αναγγελίες για να δηλώσουν οι παραγωγοί μας άμεσα τις ζημιές και τις απώλειες στην παραγωγή στους κατά τόπους ανταποκριτές.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την αναλυτική εικόνα που της παρουσίασε για το σύνολο των καλλιεργειών της Π.Ε. Γρεβενών, αλλά και για το φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες. Δεσμεύτηκε ότι τάχιστα θα ολοκληρωθούν οι επισημάνσεις των γεωπόνων και οι σχετικές αναγγελίες, ώστε οι παραγωγοί να δηλώσουν στον ΕΛΓΑ τις ζημιές τους και να γίνουν οι απαραίτητες εκτιμήσεις από τους γεωτεχνικούς.

Από κοινού, ο Αντιπεριφερειάρχης και η Προϊσταμένη διαπίστωσαν την ανάγκη ενισχυμένης στελέχωσης του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και τη δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας των φορέων, για ταχύτερες και πιο αξιόπιστες διαδικασίες, με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του κόσμου του πρωτογενούς τομέα των Γρεβενών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Κοινοποιήστε: