Δελτίο τύπου σχετικά με το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Toν Ιούνιο του 2015, όταν τέθηκε για πρώτη φορά το ζήτημα του κλεισίματος των Κέντρων Νεοσυλλέκτων, ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ανταποκρινόμενος στην προηγούμενη αντίδρασή μας, μας διαβεβαίωσε πως το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών θα παραμείνει ανοικτό. Άλλωστε η δήλωσή του αυτή υπάρχει αναρτημένη και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook αλλά και στον ηλεκτρονικό και έγγραφο τύπο της περιόδου εκείνης. Έκτοτε το θέμα δεν ανακινήθηκε ξανά και μείναμε στην ρητή υπόσχεση του Υπουργού πως το Κέντρο θα παραμείνει σε πλήρη λειτουργία.

Όπως φαίνεται από χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «Δημοκρατία», αλλάζει ο τρόπος κατάταξης στο πλαίσιο κεντρικού ανασχεδιασμού του Υπουργείου Άμυνας, με αποτέλεσμα να κλείνουν όλα τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν στη χώρα, εκτός από εκείνα των Ειδικών Δυνάμεων και των Τεθωρακισμένων.

Το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών είναι ίσως το καλύτερο από πλευράς υποδομών και εκπαίδευσης, κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στον εν λόγω ανασχεδιασμό. Από την πλευρά μας πιέζουμε το στρατόπεδο να παραμείνει ως κέντρο κατάταξης, και στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να λειτουργήσει ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, να συζητηθεί το ενδεχόμενο να στεγάσει άμεσα τις ανάγκες άλλων μονάδων που δεν διαθέτουν την ποιότητα των υποδομών του στρατοπέδου «Λοχαγού Καραχάλιου», έτσι ώστε το στρατόπεδο να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία.

Με την διαφαινόμενη απόφαση αυτή του Υπουργείου Άμυνας για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, η τοπική οικονομία και κοινωνία δέχεται ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα. Παρά τις προηγούμενες αντιδράσεις μου για τους αιφνιδιαστικούς και μονομερείς σχεδιασμούς του Υπουργείου Άμυνας και για άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή των Γρεβενών (π.χ. απουσία ενημέρωσης για την μεταφορά προσφύγων στην περιοχή), παρατηρούμε πως όχι μόνο συνεχίζεται η λήψη αποφάσεων χωρίς τη συμμετοχής μας, αλλά δεν προβαίνει η ηγεσία του Υπουργείου ούτε στη στοιχειώδη θεσμική ενημέρωση που απαιτείται κατά τις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε εγκαίρως διατυπώνοντας και παρουσιάζοντας τις προτάσεις μας. Ως εκ τούτου, και οι δικές μας ενέργειες από εδώ και στο εξής θα είναι ανάλογες.

Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών
Ευάγγελος Σημανδράκος

 

Κοινοποιήστε: