Επιστολή για ένταξη των καλλιεργειών λεβάντας στο καθεστώς 'De Minimis'

Αθ. Φωλίνας: Επιστολή για ένταξη των καλλιεργειών λεβάντας στο καθεστώς ‘De Minimis’ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Αθ. Φωλίνας: Επιστολή για ένταξη των καλλιεργειών λεβάντας στο καθεστώς ‘De Minimis’ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με προσωπική επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Αθανάσιος Φωλίνας, αιτείται την ένταξη των καλλιεργειών λεβάντας στο καθεστώς κρατικής επιχορήγησης ήσσονος σημασίας («De Minimis»), του Κανονισμού 1408/2013.

Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη συντάχθηκε σε πλήρη συνεννόηση με τους τοπικούς παραγωγούς λεβάντας των Γρεβενών, έχοντας υπόψιν τις έντονες ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες αυτές λόγω των άκαιρων, έντονων, υπερβολικών, παρατεταμένων και επαναλαμβανόμενων βροχοπτώσεων κατά την καλλιεργητική περίοδο 2023.

Ο κ. Φωλίνας, θεωρεί επιτακτική ανάγκη τη στήριξη της συγκεκριμένης παραγωγής, και έτσι επιχειρεί μια καίρια παρέμβαση για τη στήριξη της σημαντικής αυτής καλλιέργειας, που παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα και προστιθέμενη αξία για τον Τόπο μας.

Είναι εμφανές ότι η ένταξη των καλλιεργειών λεβάντας στο ανωτέρω καθεστώς είναι δίκαιη, αλλά και απαραίτητη.

Παρατίθεται παρακάτω και η καθαυτή επιστολή του κ. Φωλίνα.

epistoli-pros-ypaat-de_minimis-levanda-2023.pdf

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

 

Κοινοποιήστε: