Αναδασμός Πηγαδίτσας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Το έργο υλοποίησης του αναδασμού στην Τοπική Κοινότητα Πηγαδίτσας βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης με τους κατοίκους της κοινότητας μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Ευάγγελου Σημανδράκου, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Ματέρη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Κώστας Καναβός, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μάνθος Αδάμος, στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και ο πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού Γρεβενών.

Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα, με τη συμμετοχή και τοποθέτηση όλων των παρευρισκομένων στα πλαίσια της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ειλικρινούς διαλόγου.

Έγινε καταρχήν ενημέρωση από τους Αντιπεριφερειάρχες σχετικά με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας, όσον αφορά τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών και την προετοιμασία της Περιφέρειας ενόψει της επόμενης προγραμματικής περιόδου και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020.

Τα υπηρεσιακά στελέχη της Δ.Α.Ο.Κ., ανέλυσαν τα οφέλη του αναδασμού, τις διαδικασίες προετοιμασίας έναρξης και εκτέλεσης του έργου και δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις σε όλα τα ερωτήματα των κατοίκων και ιδιοκτητών της γεωργικής γης.

Οι κάτοικοι και κυρίως οι αγρότες, στις τοποθετήσεις τους στάθηκαν τόσο στα θέματα των διαδικασιών εκτέλεσης του έργου, όσο και σε επιμέρους τεχνικά ζητήματα και λεπτομέρειες που αφορούν στη διαχείριση των περιουσιών τους και στην παραγωγική διαδικασία.

Η πρωτοβουλία πλέον ανήκει στους ιδιοκτήτες των χωραφιών του αγροκτήματος Πηγαδίτσας για το αίτημα εκτέλεσης του έργου, αφού και οι ίδιοι θα συμμετέχουν σε όλη την πορεία του αναδασμού, στη συγκρότηση των επιτροπών και στην εκτιμητική διαδικασία.

Υπόσχεση δόθηκε από πλευράς Περιφερειάρχη για τη συνέχιση και ανανέωση των συζητήσεων μέχρις ότου ληφθεί η οριστική απόφαση ένταξης του έργου στο επερχόμενο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

pigaditsa2

Κοινοποιήστε: