Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες: Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ολοκληρώθηκε

Ανακοινώσεις Ενημέρωση Πολιτών

Η «Δράση για τους Πρόσφυγες Τώρα στα Γρεβενά – Μπορείς να βοηθήσεις» που διοργανώθηκε από φορείς, συλλόγους και ομάδες πολιτών ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η δράση ξεκίνησε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Τα τρόφιμα, τα είδη ατομικής υγιεινής και τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν, ομαδοποιήθηκαν και συσκευάστηκαν σε κούτες. Οι κουβέρτες τοποθετήθηκαν σε μεγάλες σακούλες. Τα συγκεκριμένα είδη απεστάλησαν στην Ειδομένη.

Παρόλο που δε ζητήθηκε, συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα ρούχων και υποδημάτων, στα οποία έγινε διαλογή. Χοντρά μπουφάν, πουλόβερ, φόρμες, ζεστά παιδικά ρούχα, κασκόλ, σκουφιά και αθλητικά παπούτσια ομαδοποιήθηκαν και απεστάλησαν είτε στην Ειδομένη είτε στη Λέσβο.

Άλλα ρούχα, λιγότερο κατάλληλα για την κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες, παραδόθηκαν στην ιματιοθήκη του Δήμου Γρεβενών.

Τρόφιμα, όπως μακαρόνια, κριθαράκι, ρύζι ή όσπρια, ακατάλληλα για τους πρόσφυγες, καθώς δε διαθέτουν τρόπο να τα μαγειρέψουν, παραδόθηκαν στον σύλλογο Αλληλεγγύης «Ελπίδα», με σκοπό να μοιραστούν σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας.

Μετά από ενημέρωση της μεταφορικής εταιρίας που μετέφερε δωρεάν τις προμήθειες στην Ειδομένη, σχετικά με την αδυναμία μεταφοράς των εμφιαλωμένων νερών, το συγκεκριμένο είδος παραχωρήθηκε στο Ειδικό Σχολείο Γρεβενών.

Εκ μέρους των διοργανωτών, ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν στην προσπάθειά μας. Ευχόμαστε η αλληλεγγύη να μη χαθεί ποτέ.

Προμήθειες για τους πρόσφυγες
Προμήθειες για τους πρόσφυγες

refugees1

Κοινοποιήστε: