Θύλακας Καινοτομίας Π.Ε. Γρεβενών - Ημερίδα

Θύλακας Καινοτομίας Π.Ε. Γρεβενών: Έναρξη εργασιών και ενημέρωση των τοπικών φορέων

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Θύλακας Καινοτομίας Π.Ε. Γρεβενών: Έναρξη εργασιών και ενημέρωση των τοπικών φορέων

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Π.Ε. Γρεβενών/Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την εξειδίκευση των θεσμικών παραμέτρων του υπό ίδρυση Θύλακα Καινοτομίας Γρεβενών, και τίτλο: «Παροχή Εξειδικευμένων Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε θέματα Σκοπιμότητας, Θεσμοθέτησης & Οργάνωσης νέων Θυλάκων Υποδοχής Καινοτόμων Δραστηριοτήτων». Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κκ. Δ. Γιαννακόπουλος και Π. Κούκος εκ μέρους του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης & Καινοτομίας και αναδόχου του σχεδιασμού, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδης Γεώργιος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Φωλίνας Αθανάσιος, που συντόνιζε και την εκδήλωση. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Γρεβενών, και εκπρόσωποι τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Ο Θύλακας Καινοτομίας στα Γρεβενά, πιο συγκεκριμένα, θα εστιάζει στην προσέλκυση και υποδοχή καινοτόμων επιχειρήσεων και επιστημονικών δραστηριοτήτων με κεντρικό άξονα την Ανάπτυξη της Οικονομίας του Ορεινού Όγκου.

Με πυλώνες τον εναλλακτικό τουρισμό, την επιστημονική έρευνα στον τομέα του δασικού πλούτου και του ορεινού οικοσυστήματος, και τη διασύνδεση επιχειρηματικότητας και θεσμών αυτοδιοίκησης & έρευνας. Ο Θύλακας Καινοτομίας αποσκοπεί στη δημιουργία μιας στέρεης και σταθερής δομής για τα Γρεβενά, στα Γρεβενά και από τα Γρεβενά, με στόχο την ανάπτυξη γύρω από τους παραπάνω τομείς.

Το σχέδιο της Περιφερειακής Αρχής για τη δημιουργία μιας μεγάλης και εύρωστης Ζώνης Καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία, με τοπικούς θεματικούς θύλακες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, συνεχίζει να αναπτύσσεται με προσήλωση στο όραμα της επανεκκίνησης της Τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

 

Γραφείο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

 

 

Ακολουθούν αποσπάσματα από την παρουσίαση ” Θύλακας Καινοτομίας Π.Ε. Γρεβενών “

 

Θύλακας Καινοτομίας Π.Ε. Γρεβενών
Θύλακας Καινοτομίας Π.Ε. Γρεβενών
Θύλακας Καινοτομίας Π.Ε. Γρεβενών
Θύλακας Καινοτομίας Π.Ε. Γρεβενών

Θύλακας Καινοτομίας Π.Ε. Γρεβενών

Κοινοποιήστε: