ΤΕΒΑ

ΤΕΒΑ – Διανομή τροφίμων στα Γρεβενά

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

ΤΕΒΑ – Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής στα Γρεβενά

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η  Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Η Περιφερειακή Ενότητα  Γρεβενών ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ που έχει συσταθεί για το Νομό μας σε συνεργασία με το Δήμο Γρεβενών, ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», στις 13 Νοεμβρίου 2023 ημέρα Δευτέρα και στις 14 Νοεμβρίου 2023 ημέρα Τρίτη, κατά τις ώρες 09:00-14:00, στο χώρο της εμποροπανήγυρης (περιοχή «ΜΕΡΑΣ») μπροστά από το γήπεδο της Ε.Π.Σ..

Θα διανεμηθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας οι οποίοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος τα παρακάτω προϊόντα:

1-ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΦΑΚΕΣ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΑΛΕΥΡΙ, ΦΑΣΟΛΙΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ
2-ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΡΥΖΙ, ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ , ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3-ΜΕΛΗ ΚΑΙ 4-ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ, ΑΦΡOΛΟΥΤΡΟ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ
5-ΜΕΛΗ ΚΑΙ 6-ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ
ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΒΡΕΦΗ:  ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ, ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ  ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ

Οδηγίες προς Ωφελουμένους

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου και επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Μεθοδολογία Διανομής «Drive Through»

Για λόγους υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, οι ωφελούμενοι θα προσεγγίσουν το σημείο διανομής στο χώρο της εμποροπανήγυρης (περιοχή «ΜΕΡΑΣ») μπροστά από το γήπεδο της Ε.Π.Σ., αποκλειστικά με όχημα και είσοδο από τον κυκλικό κόμβο της Κ. Ταλιαδούρη έτσι ώστε:

  1. Οι ωφελούμενοι να μην αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.
  2. Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:
  3. a) Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου όπου οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν.
  4. b) Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και θα ολοκληρώνεται η διαδικασία.
  5. c) Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Επειδή η ποσότητα των προϊόντων που θα διατεθεί είναι μεγάλη, οι ωφελούμενοι που δεν μπορούν να προσέλθουν στην διανομή με αυτοκίνητο, παρακαλούνται να μεριμνήσουν ώστε να έχουν μαζί τους καροτσάκι μεταφοράς.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

  • Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.
  • Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).
Κοινοποιήστε: