Τεχνική συνάντηση στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (OXE) Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνη

Τεχνική συνάντηση στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (OXE) Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Τεχνική συνάντηση στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (OXE) Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης

Στο πλαίσιο κατάρτισης της Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου υλοποίησης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί τεχνική συνάντηση, αύριο, Τετάρτη 30 Αυγούστου και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη  συνάντηση, που πραγματοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, για το ίδιο θέμα, με πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας  Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» (ΕΥΔ Π ΔΜ).

Η πρώτη είχε γίνει την Τρίτη 11/07/2023, με μεγάλη επιτυχία, αφορούσε  την παρουσίαση του Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης, καθώς και του πλαισίου κατάρτισης και υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για το πλαίσιο και τις διαδικασίες σχεδιασμού, υποβολής, έγκρισης και υλοποίησης της ΟΧΕ Γεωπάρκου την περίοδο 2021-2027.

Στην αυριανή, θα γίνει η παρουσίαση του πρώτου σχεδίου της Στρατηγικής ΟΧΕ Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης, με τους προτεινόμενους στόχους και προτεραιότητες, ώστε να ξεκινήσει η διαβούλευση για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής και την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την υλοποίησή της, μέσω της υποβολής προτάσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα δοθεί η ευκαιρία στους φορείς που δραστηριοποιούνται στα όρια του Γεωπάρκου να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση της Στρατηγικής και του αντίστοιχου Επιχειρησιακού Σχεδίου για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης.

Και στις δύο συναντήσεις καλέστηκαν περισσότερο από εκατόν εξήντα φορείς (160), γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που δίνουμε, τόσο η Ειδική Υπηρεσία  Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» (ΕΥΔ Π ΔΜ), όσο και εμείς, στην ύπαρξη και λειτουργία του Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, αλλά και για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο σύνολό της, η ύπαρξη του Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης αποτελεί σημαντικότατο περιφερειακό πόρο, θυμίζουμε ότι είναι μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και σαν τέτοιο τον αντιμετωπίσαμε, τον αντιμετωπίζουμε, αλλά και θα τον αντιμετωπίσουμε.

 

Γραφείο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

Κοινοποιήστε: