λογότυπο πολιτικής προστασίας

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών Eνόψει της Νέας Αντιπυρικής Περιόδου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Ευάγγελου Σημανδράκου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με κύριο θέμα τον σχεδιασμό για την πρόληψη και ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων αναφορικά με την εκτέλεση έργων και δράσεων που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Πύργος Λάμπρος και ο πυραγός κ. Ζαψαλής Ιωάννης, ο διοικητής του 586 Τάγματος πεζικού Γρεβενών κ. Πανάγος Λεωνίδας, ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών κ. Ντίνας Κων/νος, ο πρ/νος πολιτικής προστασίας και κίνησης οχημάτων του Δήμου Γρεβενών κ. Καραϊορδανίδης Παντελής, ο δ/ντής της ΔΕΥΑΓ κ. Τοτίδης Επαμεινώνδας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Αλεξιάδης Παντελεήμων, η εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Γρεβενών κα Βαρσάμη Αγορίτσα, ο δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τάκας Νικόλαος, ο δ/ντής α΄/θμιας εκπαίδευσης κ. Μήτσιαλος Βασίλειος, η αν. δ/ντρια β΄/θμιας εκπαίδευσης κα Νάκα Αφροδίτη, η εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου & Πίνδου κα Μωυσιάδη Χρύσα, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ. Τσεβεκίδης Νικόλαος, ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Γρεβενών κ. Βασιλόπουλος Παναγιώτης, ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Γρεβενών κ. Ζεμπίλης Γεώργιος με το μέλος του Δ.Σ κ. Νικολαΐδη Ιωάννη, ο πρόεδρος της Ελλ. Ομάδας Διάσωσης Γρεβενών κ. Νασιάδης Βαγγέλης, ο πρόεδρος της Λέσχης 4Χ4 κ. Μησιάκας Μιχάλης, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Γρεβενών κ. Αθανασίου Ιωάννης, και η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών και υπάλληλος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων κα Παπαθεοδώρου Αλεξία.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και ειδικότερα η έγκαιρη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την πρόληψη και τη βέλτιστη υποβοήθηση του έργου της Π.Υ. στην καταστολή των πυρκαγιών, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο (από 1η Μαίου έως 31 Οκτωβρίου 2019), τόσο στον ορεινό όγκο όσο και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στις ημιορεινές περιοχές.

Κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκαν, εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν, η κατάσταση, το προσωπικό και τα διατιθέμενα μέσα του κάθε εμπλεκομένου φορέα, εντοπίστηκαν προβλήματα – ελλείψεις και αναφέρθηκαν δράσεις για οικονομική επίλυση αυτών.

Επιπρόσθετα τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων στον τομέα της επιτήρησης ευπαθών περιοχών αλλά και της ευαισθητοποίησης του κοινού.

Επικαιροποιήθηκε και υποστηρίχθηκε η ήδη, υπάρχουσα, άριστη, συνεργασία και ο συντονισμός των παραπάνω φορέων για την προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών καθώς και πολύτιμου δασικού περιβάλλοντος του τόπου μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε. Γρεβενών
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ
Κοινοποιήστε: