λογότυπο πολιτικής προστασίας

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Γιάτσιου Γιάννη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: οι δήμαρχοι Γρεβενών και Δεσκάτης, ο αντιδήμαρχος έργων με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του Δήμου Γρεβενών, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Γρεβενών, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΠΔΜ, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Γρεβενών, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών, ο διοικητής Στρατοπέδου Γρεβενών, ο δ/ντής της ΔΕΥΑΓ, στελέχη της περιφερειακής υπηρεσίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Γρεβενών, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Γρεβενών, ο αντιπρόεδρος του ΕΧΚ Βασιλίτσας, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου, στελέχη του κυνηγετικού συλλόγου Γρεβενών, ο πρόεδρος της Ελλ. Ομάδας Διάσωσης Γρεβενών, υπηρεσιακοί παράγοντες και η πρ/νη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και ειδικότερα η έγκαιρη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την πρόληψη και τη βέλτιστη υποβοήθηση του έργου της Π.Υ. στην καταστολή των πυρκαγιών, κατά τη χρονική περίοδο από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2020, βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων στον τομέα της επιτήρησης ευπαθών περιοχών αλλά και της ευαισθητοποίησης του κοινού. Εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν, η κατάσταση, το προσωπικό και τα διατιθέμενα μέσα του κάθε εμπλεκομένου φορέα, εντοπίστηκαν προβλήματα – ελλείψεις και αναφέρθηκαν δράσεις για οικονομική επίλυση αυτών.

Ο κ. Γιάτσιος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους και τόνισε την αναγκαιότητα του βέλτιστου συντονισμού όλων ώστε να προστατευθεί ο δασικός πλούτος, η περιουσία των πολιτών και προπαντός η ανθρώπινη ζωή.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας

Συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας

Συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας

Κοινοποιήστε: