Προβολή Ντοκιμαντέρ 'Πατρίδας Νοσταλγία' υπό τη διοργάνωση της Π.Ε. Γρεβενών

Προβολή Ντοκιμαντέρ ‘Πατρίδας Νοσταλγία’ υπό τη διοργάνωση της Π.Ε. Γρεβενών

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Προβολή Ντοκιμαντέρ ‘Πατρίδας Νοσταλγία’ υπό τη διοργάνωση της Π.Ε. Γρεβενών

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, η καταξιωμένη Γερμανίδα σκηνοθέτης-παραγωγός Γκιουλσέλ Οζκάν δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ, φόρο τιμής αλλά και μνήμης σε κείνους που χάθηκαν με τόσο βάναυσο και βίαιο τρόπο σε όλη τη διάρκεια των διωγμών, αλλά και σε κείνους που δεν κατάφεραν ποτέ να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες.

Τα γυρίσματα έγιναν στα Γρεβενά και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας στην Ελλάδα, και στην περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία, και περιλαμβάνουν συνεντεύξεις με Έλληνες και Τούρκους ιστορικούς καθώς και με σημερινούς εκπροσώπους των οικογενειών της ανταλλαγής και από τις δύο πλευρές.

Η διάρκειά του είναι 55 λεπτά, η απόδοση είναι σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, ελληνικά και τουρκικά) και θα προβληθεί στην Ευρώπη από το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARTE.

Η πρώτη προβολή στην Ελλάδα διοργανώνεται στα Γρεβενά στις 18.10.2023, ώρα 6.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών, παρουσία της παραγωγού – σκηνοθέτη και αρκετών συντελεστών. Σκοπός της προβολής είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η προαγωγή των ανθρώπινων αξιών και η εμπέδωση της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας ως μοχλού ευημερίας των λαών.

Γραφείο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

 

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ στη σχετική ανάρτηση της ΠΕ Γρεβενών

 

ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ

Κοινοποιήστε: