Πρόγραμμα για Νέους Αγρότες

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Στα πλαίσια της αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και στήριξης της επιχειρηματικότητας, η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών προετοιμάζει την υποδοχή ενός από τα πιο δημοφιλή προγράμματα του αγροτικού χώρου που θα προκηρυχτεί μετά το καλοκαίρι.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» που σηματοδοτεί και την έναρξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Ήδη έχει γίνει προδημοσίευση του Υπομέτρου 6.1 του Π.Α.Α. με τίτλο «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Αγρότες», η οποία βρίσκεται αναρτημένη στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr και στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Γρεβενών grevena.pdm.gov.gr

Η προδημοσίευση έχει στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και την προετοιμασία τους ενόψει της προκήρυξης που θα ακολουθήσει.

Οι περιφέρειες της χώρας και σε τοπικό επίπεδο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στις οποίες έχει εκχωρηθεί η διαχείριση του προγράμματος, θα έχει την ευθύνη της προετοιμασίας, της προκήρυξης, της υποδοχής των αιτήσεων και τελικά της υλοποίησης του προγράμματος.

Δικαιούχοι για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι οι νέοι σε ηλικία (18 έως 40 ετών) που έχουν ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν αγροτική δραστηριότητα από το 2016 και μετά.

Τα  ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται μέχρι τις 22.000 ευρώ το ανώτερο (17.000 βασικό ποσό συν 2.500 ευρώ για ορεινές- μειονεκτικές περιοχές  συν  2.500 ευρώ για τη ζωική παραγωγή).

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι Νέοι Αγρότες οφείλουν να ενημερωθούν από τις κατά τόπου Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής πριν αποφασίσουν να υποβάλλουν τυποποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο.

Για τα Γρεβενά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Π.Ε. Γρεβενών:

  • Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Γρεβενών και στο τηλ.2462353094
  • Γραφείο Στήριξης Επιχειρηματικότητας Π.Ε. Γρεβενών   τηλ.2462353350 και
  • στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Γρεβενών, grevena.pdm.gov.gr

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ

Κοινοποιήστε: