Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Γενικού Ενδιαφέροντος Ενημέρωση Πολιτών

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο την 16η Οκτωβρίου, την ημέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (Food and Agriculture Organization of the United Nations).

Ο FAO αποτελεί τον πιο σημαντικό διεθνή Οργανισμό σε θέματα που άπτονται του αγροτικού τομέα, με κυριότερο στόχο του την καταπολέμηση της φτώχειας και την επίλυση του προβλήματος της πείνας, μέσω παροχής βοήθειας για την βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων του αγροτικού τομέα. Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός προσφέρει τεχνογνωσία, οικονομική και υλικοτεχνική αρωγή σε προγράμματα αναπτυξιακού προσανατολισμού.

Για το 2015, η καμπάνια της συγκεκριμένης ημέρας έχει τίτλο “Social Protection and Agriculture … breaking the cycle of rural poverty” και στόχο έχει να περάσει το μήνυμα πως είτε θα φτιάξουμε ένα μέλλον για όλους είτε δε θα υπάρχει αποδεκτό μέλλον για κανέναν: Ας είμαστε η Γενιά Εξάλειψης της Πείνας (Zero Hunger Generation)!

Με αυτό το σύνθημα γίνεται προσπάθεια να κινητοποιηθούν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζοντας την πρόκληση εξάλειψης της πείνας μέχρι το 2030.

Κοινοποιήστε: