γεωργία

Π.Ε. Γρεβενών – Νέοι Γεωργοί: Ένταξη των εν δυνάμει δικαιούχων και επικαιροποίηση των αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου αιτημάτων

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Π.Ε. Γρεβενών – Νέοι Γεωργοί: Ένταξη των εν δυνάμει δικαιούχων και επικαιροποίηση των αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου αιτημάτων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδη Γεώργιου, δημοσιοποιούνται τα επικαιροποιημένα αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου αιτημάτων στήριξης προς ένταξη στο στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–2020, κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

Για την Π.Ε. Γρεβενών έχουν εγκριθεί συνολικά 198 αιτήματα, με τους κυρίως δικαιούχους να έχουν λάβει ήδη ποσά στήριξης. 42 αιτήματα στήριξης εν δυνάμει δικαιούχων έχουν επίσης εγκριθεί, με την επικαιροποίηση του διοικητικού ελέγχου, και αναμένεται να λάβουν τα ποσά στήριξης το ερχόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο των 198 δικαιούχων χρηματοδότησης από την «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», στην Π.Ε. Γρεβενών αποδίδονται περίπου 40.000€ ανά δικαιούχο, δηλαδή περισσότερα από 7,5 εκ. ευρώ, ένα ποσό που αναμένεται να τονώσει σημαντικά τον αγροτικό τομέα της περιοχής.

Προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για το αναλυτικό αποτέλεσμα του διοικητικού ελέγχου της δικής του αίτησης στήριξης, επισκέπτεται την ηλεκτρονική εφαρμογή του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην οποία είχε υποβάλλει την αίτηση στήριξης. Οι υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής (ένστασης) με την έννοια του άρθρου 25 του ν. 2690/1999.

Ο διαρκής αγώνας της Περιφερειακής Αρχής για ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα στα Γρεβενά, όπως και στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, γίνεται πράξη.

 

Γραφείο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

Κοινοποιήστε: