Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

Π.Ε. Γρεβενών: Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα – Σε τροχιά υλοποίησης η μελέτη, σε πλήρη εξέλιξη το έργο

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Π.Ε. Γρεβενών: Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα – Σε τροχιά υλοποίησης η μελέτη, σε πλήρη εξέλιξη το έργο

 

Ευρείας κλίμακας σύσκεψη εκπροσώπων όλων των αρμόδιων φορέων για τη δημιουργία του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 07/07, στην Αίθουσα Συσκέψεων “Αντώνης Πέτσας” του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών.

Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χατζηζήση, του Δημάρχου Γρεβενών, κ. Δασταμάνη, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεοδουλίδης, εκπροσώπων της Διαχειριστικής της ΠΔΜ και ειδικών από όλους τους ανωτέρω φορείς, αλλά και του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Αστρονομικού Πάρκου (ΣΦΕΑΠΟ), κ. Νούτσου, καθώς και μελών του ΔΣ του Συλλόγου, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θεσμικά και τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

Η δημιουργία του Πάρκου αποτελεί μια χρονιά διεκδίκηση της γρεβενιώτικης κοινωνίας, αλλά και μια δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής, και αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την εγκαθίδρυση εκπαιδευτικής δομής επί του όρους Όρλιακα Γρεβενών, ενταγμένης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που θα εξυπηρετεί ερευνητικές ανάγκες του ίδιου, αλλά και άλλων Πανεπιστημίων της χώρας. Επίσης, στοχεύει στη διάδοση εν γένει της Αστρονομίας, σε κάθε επίπεδο εκπαίδευσης.

Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή των ακόλουθων δομών:

– Εκπαιδευτικό κέντρο,

– Παρατηρητήριο μεγάλου τηλεσκοπίου,

– Πολυλειτουργικό κτίριο,

– Κτίριο εξυπηρετήσεων,

– Παρατηρητήριο τηλεσκοπίου επισκόπησης,

– Κτίριο Η/Μ.

Το έργο τμηματοποιείται σε 2 φάσεις, με 10 ενότητες/υποέργα, και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία 2014-2020”, του Άξονα Προτεραιότητας “Επένδυση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική για την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση”.

Άλλο ένα εμβληματικό έργο, έργο πνοής για τον Τόπο και δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής, μπαίνει στην τροχιά υλοποίησης.

 

Γραφείο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα – Σε τροχιά υλοποίησης η μελέτη, σε πλήρη εξέλιξη το έργο

 

 

Κοινοποιήστε: