Οδική σύνδεση Νησί Καρπερό: Ένα βήμα πιο κοντά

Οδική σύνδεση Νησί-Καρπερό: Ένα βήμα πιο κοντά

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Οδική σύνδεση Νησί-Καρπερό: Ένα βήμα πιο κοντά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης για τη μελέτη βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου Νησί – Καρπερό των Δήμων Γρεβενών και Δεσκάτης, με ποσό 400.000€ λαμβανόμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με τη σύμβαση αυτή η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της Π.Ε. Γρεβενών, προχωρά στην υλοποίηση του ως άνω έργου.

Αντικείμενο της εν λόγω μελέτης είναι η βελτίωση της οδοποιίας του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου της περιοχής μεταξύ του οικισμού Νησί του Δήμου Γρεβενών και του Καρπερού του Δήμου Δεσκάτης, ώστε να συνδεθούν οι δύο Δήμοι με δρόμο συνολικού μήκους 10.927,00 μέτρων, με αφετηρία χιλιομέτρησης την επαρχιακή οδό Κέντρο – Νησί, στον ισόπεδο κόμβο που θα δημιουργηθεί πριν τον οικισμό Νησί.

Η βελτίωση του οδικού αυτού άξονα θα συμβάλει στην επικοινωνία των κατοίκων του Δήμου Γρεβενών και του Δήμου Δεσκάτης, αλλά και των επαγγελματικών οχημάτων για πιο σύντομη διαδρομή μεταξύ των πολυάριθμων οικισμών των δύο Δήμων, στο ανατολικό τμήμα της Π.Ε. Γρεβενών.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Αθανάσιος Φωλίνας, «Η προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου του τόπου μας συνεχίζεται. Ικανοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας. Στόχος μας να αναβαθμίσουμε τους μικρούς και μεγάλους οδικούς άξονες και να βελτιώσουμε τις κυκλοφοριακές συνθήκες».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Οδική σύνδεση Νησί-Καρπερό: Ένα βήμα πιο κοντά

Οδική σύνδεση Νησί-Καρπερό: Ένα βήμα πιο κοντά

Κοινοποιήστε: