«Μαραθώνιος Messier- Ένας ουράνιος αγώνας ταχύτητας»

«Μαραθώνιος Messier- Ένας ουράνιος αγώνας ταχύτητας»

Εκδηλώσεις Ενημέρωση Πολιτών

«Μαραθώνιος Messier- Ένας ουράνιος αγώνας ταχύτητας»

Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το Σάββατο 2 Απριλίου Μαραθώνιο Messier στους Φιλιππαίους Γρεβενών.


Ο μαραθώνιος Messier είναι κάτι παραπάνω από μια συνηθισμένη παρατήρηση.

Είναι διασκεδαστικός και διδακτικός. Σκοπός δεν είναι πρωτίστως η ίδια η επίδοση αλλά η διαδικασία που περιλαμβάνει προσεκτικό σχεδιασμό, εξάσκηση του παρατηρητή και μια ευκαιρία να δει κανείς 110 από τα πιο όμορφα αντικείμενα του ουρανού σε μια νύχτα, όπου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων νεφελώματα, σφαιρωτά και αστρικά σμήνη αστέρων, γαλαξίες και πλανητικά νεφελώματα.

Τα αντικείμενα Messier είναι ένα σύνολο 110 αστρονομικών αντικειμένων που καταγράφονται από τον Γάλλο αστρονόμο Σαρλ Μεσιέ στον Κατάλογο των Νεφελωμάτων και των Αστρονομικών σμηνών του.

Η παρατήρηση όλων των αντικειμένων είναι δυνατή σε ένα χρονικό παράθυρο που διαρκεί από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου κάθε έτους και μπορεί να γίνει μόνο από το Βόρειο Ημισφαίριο και κάτω από ιδανικές συνθήκες.

Η παρατήρηση των αντικειμένων γίνεται χωρίς ρομποτικά μέσα.

Ώρα έναρξης 20:00

Θα τηρηθούν μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Αστρονομικό Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας
«Μαραθώνιος Messier- Ένας ουράνιος αγώνας ταχύτητας»
Σχετικά με τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας:
Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015 από μια ομάδα ερασιτεχνών που αγαπάνε την αστρονομία, την εξερεύνηση του διαστήματος και την επιστήμη γενικότερα.
Σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση και διοργάνωση αστρονομικών δραστηριοτήτων καθώς και η ενημέρωση – εκπαίδευση όλων εκείνων που θέλουν να ασχοληθούν με την επιστήμη της αστρονομίας.
Δείτε περισσότερα για τη δράση του Συλλόγου στη σελίδα του στο Facebook.
Κοινοποιήστε: