Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Φωλίνα Αθανάσιου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Πέτρος Σιούλης» του Διοικητηρίου Γρεβενών, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα, περιόδου 2022 -2023».

Η σύσκεψη αφορούσε τη χειμερινή περίοδο κατά την οποία η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα και είχε ως αντικείμενο τον συνολικό σχεδιασμό από κοινού, σε επίπεδο πρόληψης και ετοιμότητας, όλων των εμπλεκομένων Φορέων με τα υλικοτεχνικά μέσα και το δυναμικό που διαθέτει πρωτίστως η Περιφερειακή Αρχή και οι Δήμοι, ώστε να υπάρξει συντονισμός προκειμένου να εξαλειφθεί ή να μειωθεί ο κίνδυνος και οι επιπτώσεις από χιονόπτωση, δριμύ ψύχος, παγετό, πλημμύρες. Κατατέθηκαν προτάσεις από κάθε αρμόδιο Φορέα ξεχωριστά και έγινε αναφορά στα κενά που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αφού επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία των συμμετεχόντων κατά την αντιπυρική περίοδο, ενημέρωσε το Συντονιστικό Όργανο για την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας του αποχιονισμού καθώς και της προμήθειας άλατος για την ασφαλή μετακίνηση των διερχομένων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Γρεβενών, καθώς και για τα προγραμματισμένα έργα συντήρησης οδικού δικτύου (τεχνικά έργα υποδομής, οδοστρωσία, διαγράμμιση, προστασία πρανών από κατολισθήσεις) και αντιπλημμυρικής προστασίας (καθαρισμό ρεμάτων, συντήρηση γεωφραγμάτων).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδης Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών, κ. Μάνος Θωμάς, ο Δήμαρχος Γρεβενών, κ. Δασταμάνης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Δεσκάτης, κ. Κορδίλας Δημήτριος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών, κ. Παπαθεοδώρου Γκόλφω, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Γρεβενών κ. Μπαλοδήμος Νικόλαος, η Προϊσταμένη Τμήματος Εκτέλεσης Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Γρεβενών κ. Παπαθεοδώρου Αλεξία, ο Διοικητής της Π.Υ. Γρεβενών, κ. Καλαϊδόπουλος Αντώνιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γρεβενών, κ. Ντίνας Κωνσταντίνος, ο Διοικητής του Στρατοπέδου Γρεβενών, κ. Σαββίδης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Γρεβενών, κ. Τριγώνης Χρήστος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας & Κίνησης Οχημάτων Δήμου Γρεβενών, κ. Δημητριάδης Ιωάννης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ζολώτας Δημήτριος, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε  Γρεβενών, κ. Ντινόπουλος Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής ΔΕΥΑΓ, κ. Τοτίδης Επαμεινώνδας,  ο Διευθυντής Δασών Γρεβενών, κ. Στέφος Κωνσταντίνος, ο επιβέπων μηχανικός της Περιφερειακής Υπηρεσίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Τσεβεκίδης Νικόλαος, o αναπληρωτής Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Γρεβενών, κ. Βουλογεώργος Νικόλαος, η Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, κ. Καπάτου Ευτυχία, ο υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Γρεβενών, κ. Αθανασίου Ιωάννης, ο εκπρόσωπος των Εθελοντικών Ομάδων Γρεβενών, κ. Τζιαμπίρης Απόστολος.

Γραφείο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Γρεβενών

Κοινοποιήστε: