λογότυπο πολιτικής προστασίας

Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών

Ανακοινώσεις Ενημέρωση Πολιτών

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα, περιόδου 2017 -2018».

Αντικείμενο της σύσκεψης, στη χειμερινή περίοδο κατά την οποία η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα, ήταν ο συνολικός σχεδιασμός από κοινού, στα επίπεδα της πρόληψης, ετοιμότητας, όλων των εμπλεκομένων Φορέων με τα υλικοτεχνικά μέσα και το δυναμικό που διαθέτει πρωτίστως η περιφερειακή αρχή και οι δήμοι, ώστε να γίνει ένας καλός συντονισμός προκειμένου να εξαλειφθεί ή να μειωθεί ο κίνδυνος και οι επιπτώσεις που προέρχονται από χιονόπτωση, δριμύ ψύχος, παγετό κ.λπ. Κατατέθηκαν προτάσεις από κάθε εμπλεκόμενο Φορέα ξεχωριστά και έγινε αναφορά στα κενά που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αφού επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία των συμμετεχόντων κατά την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο, ενημέρωσε για την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας του αποχιονισμού καθώς και της προμήθειας άλατος για την ασφαλή μετακίνηση των διερχομένων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Γρεβενών καθώς και για τα έργα συντήρησης οδικού δικτύου και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στη συνάντηση που έγινε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελου Σημανδράκου, παραβρέθηκαν: o Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών κ. Αδάμος Μάνθος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Αλεξιάδης Παντελεήμων, ο πρ/νος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών κ. Καραϊορδανίδη Π., ο μηχανικός του Δήμου Δεσκάτης κ. Καραστέργιος Ευθύμιος, ο α/α Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Ζαψαλής Ιωάννης, ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών κ. Ζαμπούρας Χρήστος, ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Γρεβενών κ. Ευαγγελόπουλος Κων/νος και ο πρ/νος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ.Τ.Ε. κ. Μπαλοδήμος Νικόλαος, ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τάκας Νικόλαος, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Γρεβενών κ. Μητσιόπουλος Κων/νος, ο πρ/νος Εκπαίδευσης Π.Ε. Γρεβενών κ. Καραγιάννης Αθανάσιος, , οι εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου κ. Πέτσης Νικόλαος και κ. Τσιοτίκας Ζήσης, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Γρεβενών κ. Αθανασίου Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γρεβενών κ. Ρόβας Άρης, ο πρόεδρος της Λέσχης 4Χ4 Γρεβενών κ. Μησιάκας Μιχάλης, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ. Τσεβεκίδης Νικόλαος και η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών κα Παπαθεοδώρου Αλεξία.

Κοινοποιήστε: