Δράσεις εθελοντικού καθαρισμού

Εθελοντικές Δράσεις καθαρισμού και εξωραϊσμού από εθελοντές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Εθελοντικές Δράσεις καθαρισμού και εξωραϊσμού σε μονοπάτια, δρόμους και οδικούς άξονες από εθελοντές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Αρωγή της Περιφερειακής Αρχής.

Σε ρυθμούς εθελοντισμού κινείται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε μια προσπάθεια να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού,  σε μονοπάτια, δρόμους και οδικούς άξονες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Συγκεκριμένα,  σύλλογοι, φορείς,  υπάλληλοι  των Περιφερειακών Ενοτήτων, αθλητικά σωματεία, μαθητές και εθελοντικές ομάδες συμμετείχαν τον Απρίλιο του 2022, στη συγκομιδή απορριμμάτων από  οδικές αρτηρίες που απορρίπτονται αδικαιολόγητα  από διερχόμενους οδηγούς.

Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες των δράσεων και των πρωτοβουλιών της Περιφερειακής Αρχής, που θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στόχος των δράσεων, όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, είναι « η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα σεβασμού του περιβάλλοντος, η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω του εθελοντισμού και της ομαδικότητας, καθώς και η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών. Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε, δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Δυτικομακεδόνων και της εικόνας της Περιφέρεια μας. Η ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος αφορά όλους μας και οφείλουμε να δώσουμε την προσοχή που απαιτείται. Σε αυτήν τη προσπάθεια κανένας δεν περισσεύει. Θέλουμε δίπλα μας όλους τους πολίτες»

Επισυνάπτονται συγκεντρωτικά αποτελέσματα  που αφορούν στη συλλογή (kgr/Π.Ε) απορριμμάτων σε κάθε Π.Ε.

Ποσότητες απορριμμάτων

Εθελοντικές Δράσεις καθαρισμού και εξωραϊσμού από εθελοντές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Αρωγή της Περιφερειακής Αρχής

Εθελοντική δράση καθαριότητας Κοζάνη

Εθελοντική Δράση Καθαρισμού από την Π.Ε. Γρεβενών
Εθελοντική δράση Καθαρισμού στην Π.Ε. Γρεβενών
Κοινοποιήστε: