Εργαστήρια για τον Τουρισμό με την συμμετοχή του Καθηγητή Γεώργιου Ατσαλάκη από το Επιμελητήριο Γρεβενών

Εκδηλώσεις Ενημέρωση Πολιτών

Εργαστήρια για τον Τουρισμό με την συμμετοχή του Καθηγητή Γεώργιου Ατσαλάκη από το Επιμελητήριο Γρεβενών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εργαστήρια για τον Τουρισμό με την συμμετοχή του Καθηγητή Γεώργιου Ατσαλάκη

Την Παρασκευή 21 Μαΐου στις 17:30, το διαδικτυακό εργαστήριο που διοργανώνει το Επιμελητήριο Γρεβενών στο πλαίσιο του έργου CBTB, θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή του αναπληρωτή καθηγητή Γεώργιου Ατσαλάκη.

Το εργαστήριο αφορά επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και έχει στόχο την ενημέρωση και προετοιμασία τους για την χρήση του σήματος «CBTB» που ανέπτυξε το Επιμελητήριο στο πλαίσιο του έργου.

Ο Γεώργιος Ατσαλάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ειδικός σε θέματα προβλέψεων και τουρισμού, ενώ επίσης είναι επικεφαλής επιστημονικής ομάδας πρόβλεψης, που συμβουλεύει επιχειρήσεις και τον ΕΟΤ.

Η ομάδα του καθηγητή αποτέλεσε στενή σύμβουλος της πολιτείας κατά την διάρκεια της πανδημίας, με τις προβλέψεις της να έχουν επιβεβαιωθεί, από το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάιο του 2020.

Άρθρα και συνεντεύξεις του καθηγητή και της επιστημονικής ομάδας, φιλοξενούνται εβδομαδιαία στα εγχώρια Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, δίνοντας πρόσβαση σε χρήσιμες προβλέψεις και πρακτικές συμβουλές.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Νίκος Βαδόλας, ανάδοχος του έργου ο οποίος θα εξηγήσει τη διαδικασία και τις απαιτήσεις για την απόκτηση και εφαρμογή του σήματος CBTB.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου καλεσμένος είναι επίσης ο Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, ειδικός σε θέματα Marketing και επικοινωνίας, με εξειδίκευση την αλλαγή συμπεριφοράς και μέλος του ΔΣ του International Social Marketing Association (iSMA), θα αναφερθεί σε θέματα σύγχρονου Marketing.

Στο τρίτο μέρος, ο καθηγητής Γεώργιος Ατσαλάκης θα μοιραστεί δεδομένα από τις τελευταίες προβλέψεις του εργαστηρίου για την πορεία της πανδημίας και τον τουρισμό, προσφέροντας παράλληλα πρακτικές συμβουλές για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Το έργο CBTB στοχεύει στη διασυνοριακή συνεργασία φορέων από την Ελλάδα και την Αλβανία, υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG IPA II “Ελλάδα-Αλβανία 2014- 2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και με εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν.

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Επιμελητήριο Γρεβενών, ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει ως εταίρος και το Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Αντίστοιχα οι εταίροι του έργου από την Αλβανία είναι το Επιμελητήριο της περιφέρειας Vlora, η Εθνική Παράκτια Υπηρεσία (National Coastal Agency) και η ECO-Partners για την αειφόρο ανάπτυξη.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Γρεβενών και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:25 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

http://bit.ly/CBTB-tourism

 

Εργαστήρια για τον Τουρισμό με την συμμετοχή του Καθηγητή Γεώργιου Ατσαλάκη

Δείτε επίσης:

 

  • την πρόσκληση της εκδήλωσης
Πρόσκληση

 

  • το πρόγραμμα
Πρόγραμμα εκδήλωσης

 

Κοινοποιήστε: