Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων στα Γρεβενά

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Με τη συμμετοχή του υπουργού κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, παρουσιάστηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελο Σημανδράκο το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων της πόλης των Γρεβενών, το οποίο βρίσκεται σε ώριμο στάδιο για τη δημοπράτηση και  υλοποίηση.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2009-2014 και της Θεματικής Περιοχής GR03 – ΑΠΕ, με τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με το Δήμο Γρεβενών και το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών που θα υλοποιήσουν την Πράξη με τίτλο «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις ΑΠΕ για την Ανάπτυξη της Τοπικής Κοινότητας Γρεβενών».

Η Πράξη αφορά την ενσωμάτωση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων ΑΠΕ στην πόλη των Γρεβενών, που περιλαμβάνει κτίρια και εγκαταστάσεις δημοσίου συμφέροντος που εντάσσονται στα γεωγραφικά όριά της.

Σκοπός είναι η υλοποίηση ολοκληρωμένων επιδεικτικών δράσεων ΑΠΕ σε επιλεγμένα κτίρια και εγκαταστάσεις και συγχρόνως η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας μέσω της εξοικείωσης των κατοίκων με τις πρακτικές της αειφόρου ανάπτυξης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Η παραπάνω Πράξη περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση των παρακάτω κτιρίων στην πόλη των Γρεβενών:

 1. Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών
 2. Δημοτικό Κολυμβητήριο
 3. Κλειστό Γυμναστήριο
 4. Μαθητική Εστία
 5. Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ)
 6. Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών

Ο κ. Σημανδράκος κατά την παρουσίαση του έργου τόνισε:

 • Η δράση έχει την απόλυτη στήριξη του συνόλου των πολιτών και των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις των τριών εταίρων.
 • Παρά τον μεγάλο αριθμό κτιρίων και εγκαταστάσεων της πρότασης που τονίζουν τον επιδεικτικό της χαρακτήρα, ο προυπολογισμός κρατήθηκε σε ιδιαίτερα λογικά για την εποχή επίπεδα
 • Η πόλη των Γρεβενών αποτελεί μία κοινωνικά ευαίσθητη περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, τις οικονομικές ανισότητες, την εγκατάλειψη και την μετανάστευση νέων και ενεργών ομάδων πληθυσμού, γεγονός που συνδέεται με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και το χαρακτήρα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)
 • Είναι δεδομένη η βούληση όλων των εταίρων το έργο να γίνει άμεσα και αποτελεσματικά
 • Οι εταίροι θα αξιοποιήσουν την προστιθέμενη αξία του έργου, συνεργαζόμενοι αρμονικά για την υλοποίηση μελλοντικών έργων στην περιοχή

 

energeiaki_anavathmisi_arx1

 

energeiaki_anavathmisi_arx2

 

 

Κοινοποιήστε: