Ρεβίθι Γρεβενών

Ένας αιώνας Ρεβίθι Γρεβενών

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Στην Κεντρική Αγορά Αθηνών Άγιος Ρέντης Αττικής, θα πραγματοποιηθούν διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση περίπου ενός αιώνα από την καλλιέργεια ρεβιθιού στη Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Η καλλιέργεια ρεβιθιών αποτελεί κύρια αγροτική δραστηριότητα των παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, συμβάλλοντας στην διαβίωση των αγροτών, ή και την ενίσχυση του αγροτικού τους εισοδήματος για τους μη επαγγελματίες αγρότες.

Για τους Γρεβενιώτες παραγωγούς και μεταποιητές είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει ευρέως γνωστή η γευστικότητα των προϊόντων τους, καθώς τα ρεβίθια Γρεβενών έχουν μοναδική βραστικότητα, οι σπόροι μαλακώνουν και η φλούδα τους λιώνει κατά το βράσιμο.

Οι επισκέπτες της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν διάφορες παρασκευές με βάση το ρεβίθι στο χώρο που θα μας φιλοξενήσει στην Κεντρική Αγορά Αθηνών Άγιος Ρέντης Αττικής (Open Farm Agora).

Παράλληλα, οι μικροί μας επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαδραστικά – βιωματικά εργαστήρια (κατασκευή κολλάζ, ζωγραφιών κλπ.), τα οποία θα συμβάλουν στην ενημέρωση τους με δημιουργικό τρόπο, σχετικά με την διατροφική και περιβαλλοντική αξία του ρεβιθιού.

Τέλος, στο πλαίσιο διοργάνωσης της TEDx Athens 2023, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν παρασκευές με βάση το ρεβίθι.

 

Γραφείο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

 

1 αιώνας ρεβίθι γρεβενών

Κοινοποιήστε: