Έναρξη ομάδων γονέων από το Κέντρο Πρόληψης “Ορίζοντες”

Ανακοινώσεις Ενημέρωση Πολιτών

Σας ενημερώνουμε ότι στο Κέντρο Πρόληψης θα ξεκινήσουν οι παρακάτω νέες ομάδες:

  1. Ομάδα  γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας
    Στόχος της ομάδας είναι να συζητηθούν οι ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους , τα στάδια εξέλιξης του παιδιού, καθώς επίσης και οι ανάγκες των γονιών με παιδιά σε αυτή την ηλικία και οι δυσκολίες εφαρμογής του ρόλου τους.
  2. Ομάδα γονέων παιδιών εφηβικής ηλικίας
    Στην εφηβεία το παιδί μεταμορφώνεται διεκδικώντας ανεξαρτησία, αυτονομία προκαλώντας την έκπληξη των γονιών. Οι γονείς δυσκολεύονται να διαχειριστούν ζητήματα καθημερινότητας στη σχέση τους με τους εφήβους. Στόχος της ομάδας μέσα από τη συζήτηση, το διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των γονιών να ανακαλύψουν τρόπους βελτίωσης των δικών τους αντιδράσεων και κατ’επέκταση των αντιδράσεων του εφήβου.
  3. Ομάδα γονέων παιδιών σχολικής ηλικίας
    Στόχος της ομάδας είναι η ενημέρωση και κατανόηση στις έννοιες της πρόληψης, Ψυχικής υγείας και  ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις οι γονείς θα αναγνωρίσουν τον τρόπου με τον οποίο επηρεάζει η οικογένεια την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και υγεία των μελών της ενώ παράλληλα θα συζητηθούν  τα βασικά χαρακτηριστικά της σχολικής ηλικίας.

Η  κάθε ομάδα ομάδα θα αποτελείται από 15-20 γονείς και θα ολοκληρωθεί σε 6-8, 2ωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται στο Κέντρο Πρόληψης, Ταλιαδούρη 60, 2462087092.

 

Κοινοποιήστε: