Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δεσκάτης

Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης για την Υγρομόνωση του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δεσκάτης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης για την Υγρομόνωση του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δεσκάτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα Αθανάσιου, εγκρίθηκε σήμερα, 15/06/2022, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης πολιτιστικής Ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του (Ν.Π.Δ.Δ.) Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Δεσκάτης για την υλοποίηση εργασιών υγρομόνωσης του ναού.

Ο ναός βρίσκεται στη Δεσκάτη Γρεβενών και το εσωτερικό πρόκειται να κοσμηθεί με αγιογραφίες. Η ιδιαίτερη δομική τεχνική του ναού επιβάλλει την επένδυση της εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας, του τρούλου και της οροφής του νάρθηκα με τσιμεντοσανίδες, προκειμένου οι σχεδιαζόμενες αγιογραφίες να μην προσβληθούν από την υγρασία.

Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό ύψους 55.000€, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελεί και φορέα υλοποίησης του. Συγκεκριμένα, το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων – Νέα Έργα 2022 της Π.Ε. Γρεβενών, της οποίας η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών θα αναλάβει και την ολοκλήρωσή του.

Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να στηρίζει και να ωθεί την πολιτιστική ανάπτυξη του Τόπου σε κάθε τομέα. Η πλούσια παράδοση των θρησκευτικών μνημείων της Π.Ε. Γρεβενών αναδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία, και ο κεντρικός ναός της Δεσκάτης αποτελεί σαφές δείγμα της προσήλωσης του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών στον στόχο αυτό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Κοινοποιήστε: