Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών Διοικητήριο

Έγκριση επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της Δράσης «Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία»

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Έγκριση επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της Δράσης «Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία»

Σε πέρας ήλθε η διαδικασία έγκρισης επενδυτικών σχεδίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της Δράσης «Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία», υπό το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της παραπάνω Δράσης έκρινε ως αποδεκτά 9 επενδυτικά σχέδια στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, συνολικής χρηματοδότησης 600.000 ευρώ. Από τα 9 σχέδια, 6 αφορούν ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις, και 3 επιχειρήσεις υπό σύσταση, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως η Π.Ε. Γρεβενών θα λάβει έμμεσα και πολλαπλασιαστικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη και από την έγκριση άλλων σχεδίων, που θα επηρεάσουν θετικά το σύνολο της Περιφέρειας.

Με σωστή ενημέρωση και με θετικό βλέμμα θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, που υφίστανται ή θα ακολουθήσουν στο μέλλον, έτσι ώστε να μη μείνει ανεκμετάλλευτο κανένα κονδύλιο για τα Γρεβενά. Η χρηματοδότηση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων αποτελεί την ευκαιρία ανάπτυξης στην πράξη, έμπρακτα και σε παρόντα χρόνο. Ας εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στο έπακρο και ας διεκδικήσουμε και άλλες.

Τέλος, δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα Αθανάσιου, είναι να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ενταχθούν στο Πρόγραμμα και σχέδια, τα οποία μεν δεν εγκρίθηκαν σε αυτή τη φάση, αλλά φέρουν αξιόλογες προοπτικές.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Κοινοποιήστε: