Αθανάσιος Φωλίνας Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών

Διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για όλους τους Νέους Αγρότες των Γρεβενών

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για όλους τους Νέους Αγρότες των Γρεβενών – Σημαντική οικονομική ενίσχυση για τον πρωτογενή τομέα της ΠΕ Γρεβενών

Με τη διάθεση επιπλέον πόρων ύψους μεγαλύτερου των 4,4 εκ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, και με τη συνδρομή του καθεστώτος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ικανοποιείται η δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για πλήρη ένταξη των υποψηφίων Νέων Αγροτών σε χρηματοδότηση, φτάνοντας συνολικό ποσό μεγαλύτερο των 39 εκ. ευρώ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, εκκρεμούν περισσότερες από 200 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα, με τις περισσότερες να ανήκουν στον τομέα της Φυτικής Παραγωγής. Με την προσθήκη του επιπλέον αυτού ποσού καθίσταται εφικτή η κάλυψη όλων των παραπάνω αιτήσεων, που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις, καθώς αυτές έχουν προκριθεί από τα πρωτοβάθμια αξιολόγησή τους.

Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο επανειλημμένα είχε ανακινήσει το σύνολο της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και προσωπικά ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Φωλίνας Αθανάσιος, ο οποίος ήδη από τον Μάιο του 2020 είχε δεσμευτεί πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να λάβουν την απαραίτητη χρηματοδότηση οι Νέοι Αγρότες του τόπου. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη και της υπόλοιπης Περιφερειακής Αρχής για το ζήτημα, και με την κάλυψη των επιπλέον χρηματοδοτικών αναγκών από το Υπουργείο, αισίως επιτεύχθηκε μία λύση που ικανοποιεί όλους τους νέους παραγωγούς της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Η Π.Ε. Γρεβενών αξιοποιεί κάθε δυνατή ευκαιρία προκειμένου να αναδειχθούν οι προοπτικές της μοναδικής παραγωγικής δυναμικής του τόπου, και με τη συνεργασία φορέων και παραγωγών θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να αναβαθμιστεί η ποιότητα της παραγωγής της περιοχής μας, και να δοθούν οι κατάλληλες δυνατότητες στον τοπικό αγροτικό κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για όλους τους Νέους Αγρότες των Γρεβενών

Κοινοποιήστε: