Αθανάσιος Φωλίνας Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Γρεβενών

Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών: Όχι στο κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών: Όχι στο κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων

Δελτίο Τύπου

Λαμβάνοντας υπόψιν πληροφορίες που θέλουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να έχει λάβει την απόφαση να παύσει η λειτουργία του Στρατοπέδου Γρεβενών ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων, και να μετατραπεί σε απλό στρατόπεδο λίγων δεκάδων στρατιωτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Φωλίνας Αθανάσιος, εκφράζει τη ρητή και κάθετη αντίθεσή του σε μία τέτοια ενέργεια.

Σε έναν τόπο που αντιμετωπίζει εντονότερα από κάθε άλλο μέρος της χώρας το δημογραφικό πρόβλημα, και που εδώ και χρόνια τείνει να χάνει βασικές υποδομές που αποτελούν πνεύμονες οικονομικής δραστηριότητας για τις τοπικές επιχειρήσεις, η απώλεια του Κέντρου Νεοσυλλέκτων θα σήμαινε ένα δυσανάλογο βάρος για την τοπική οικονομία, αλλά και για τη θέση των Γρεβενών στον χάρτη υποδομών της χώρας.

Το Κέντρο Νεοσυλλέκτων, που με συντονισμένες προσπάθειες των τοπικών φορέων έμεινε και στο πρόσφατο παρελθόν λειτουργικό, θα ήταν άστοχο να παύσει τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία επίκειται η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων, για την οποία θα αποτελούσε ένα άκρως αρνητικό αντίβαρο.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψιν τη δυσχερή οικονομική και δημογραφική κατάσταση των Γρεβενών, αλλά και να μη θέτει εμπόδια στην αγωνιώδη προσπάθεια των τοπικών Αρχών και φορέων να αναζωογονήσουν την Οικονομία της περιοχής.

Καλούμε όλους τους φορείς, θεσμούς και πολίτες των Γρεβενών να σταθούν δίπλα μας, και ενωμένοι να αγωνιστούμε για την αποτροπή αυτού του δυσάρεστου ενδεχομένου, αλλά και να θέσουμε τους λήπτες αποφάσεων κάθε επιπέδου προ των ευθυνών τους για το ζήτημα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Κοινοποιήστε: