Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα στη Σαμαρίνα Ημερίδα με θέμα «Ζωοανθρωπονόσοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Προσέγγιση ενιαίας υγείας»

24 Ιουλίου | 12:00 - 14:00

Ημερίδα στη Σαμαρίνα
Ημερίδα με θέμα «Ζωοανθρωπονόσοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Προσέγγιση ενιαίας υγείας» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, στη Σαμαρίνα Γρεβενών.
Η ημερίδα διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών – Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Γρεβενών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στην εκδήλωση – Ημερίδα, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, στη Σαμαρίνα Γρεβενών (στο ‘’Πέτρινο’’), στις 12:00 το πρωί

Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν η Διευθύντρια Ερευνών του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ  κα. Σμαράγδα Σωτηράκη και  η Δρ. Μπριγκίτα Αλεξάνδρα Βενάρδου, Κτηνίατρος.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν νοσήματα των ζώων όπως είναι εχινοκοκκίαση, οι μαστίτιδες, τα νοσήματα που μεταδίδονται από αρθρόποδα κ.α. Τα νοσήματα αυτά εκτός από την υγεία των ζώων επηρεάζουν και την ποιότητα των προϊόντων (όπως το γάλα) αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι συχνά απειλούν και την υγεία του ανθρώπου (ζωοανθρωπονόσοι).

Στόχος της εκδήλωσης είναι να επισημανθεί η σημασία της πρόληψης όσον αφορά την διασπορά των πιο συχνών ζωοανθρωπονόσων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να αναγνωριστούν τα σημεία κινδύνου και να εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα με απώτερο σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κοινοποιήστε:

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Ιουλίου
Ώρα:
12:00 - 14:00
Ετικέτες Εκδήλωση
Ιστότοπος:
https://grevena.pdm.gov.gr/imerida-me-thema-zooanthroponosoi-stin-perifereia-dytikis-makedonias-prosengisi-eniaias-ygeias/

Διοργανωτές

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών
Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ Δήμητρα

Χώρος Διεξαγωγής

Πέτρινο, Σαμαρίνα Γρεβενών
Σαμαρίνα + Χάρτης Google