Βιογραφικό Αντιπεριφερειάρχη

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών, κ. Αθανάσιος Φωλίνας

Αθανάσιος Φωλίνας Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών

 

Ο Αθανάσιος Φωλίνας γεννήθηκε στις 21/10/1978, στην Κοζάνη. Μεγάλωσε στην Ιτέα Γρεβενών, και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στη Γεωργία και Βελτίωση Φυτών.

Εργάστηκε ανελλιπώς ως Γεωπόνος-μελετητής από το 2005, ενώ από το 2008 ως το 2021 υπήρξε προϊστάμενος του τμήματος αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων και υπεύθυνος γεωπόνος σύνταξης σχεδίων βελτίωσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Γρεβενών.

Από τον Μάρτιο του 2021 είναι ιδιοκτήτης του Γεωπονικού μελετητικού γραφείου “GREVENAGRO”, το οποίο είναι πιστοποιημένο ΚΥΔ με υπηρεσίες παροχής συμβουλών & υποστήριξης αγροτών.

Έχει λάβει πλήθος πιστοποιήσεων στο πλαίσιο συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, έχει υπάρξει ειδικός συνεργάτης του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων & Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας σε θέματα προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης και ΚΑΠ 2014-2020, και διατέλεσε μέλος και γραμματέας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Παραγωγών ΣΤΕΒΙΑ & Άλλων Καινοτόμων Καλλιεργειών (2008-2018).

Έχει υπάρξει για χρόνια ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι ο πρώτος εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Γρεβενών, ενώ από τον Νοέμβριο του 2021 θητεύει ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών.