Το Γεωπάρκο¨ΤΗΘΥΟΣ¨ στο παγκόσμιο Δίκτυο γεωπάρκων

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών
Το Γεωπάρκο¨ΤΗΘΥΟΣ¨ στο παγκόσμιο Δίκτυο γεωπάρκων  

Τη περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος στην εκδήλωση σχετικά με τα «Παγκόσμια Γεωπάρκα της Unesco», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία στελεχών της Π.Ε. Γρεβενών και της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ Α.Ε.).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 10 Ιουνίου στα Γιάννενα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO που εκπροσωπείται από, την πρόεδρο της  κυρία Μαρία-Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Στόχος της αντιπροσωπείας και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη, ήταν να γίνουν επαφές τόσο με την Εθνική αντιπροσωπεία, όσο και με το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία του γεωπάρκου «ΤΗΘΥΣ» της Δυτικής Μακεδονίας. Ήδη ορίστηκε στην Αθήνα το ραντεβού του Αντιπεριφερειάρχη με την κ.Τζιτζικώστα ώστε από κοινού να περάσουν στα επόμενα βήματα.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από εκπροσώπους άλλων ελληνικών γεωπάρκων, αλλά κυρίως μέσα από την εισήγηση του καθηγητή κ. Ζούρου Νικόλαου εκ μέρους του Παγκόσμιου Δίκτυου γεωπάρκων, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της προσπάθειας για την υλοποίηση της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (Δεκέμβριος 2014) όσον αφορά την αξιολόγηση του «Γεωπάρκου ΤΗΘΥΟΣ» στο παγκόσμιο δίκτυο γεωπάρκων.

Ως συμπέρασμα της ημερίδας, αλλά και ως προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου της Π.Ε. Γρεβενών αποτελεί κοινωνική συναίνεση και συμμετοχή των Γρεβενιωτών και των όμορων δήμων που περιλαμβάνουν στα όριά τους το γεωπάρκο.

geopark_tithyos_14-6-2014_1

 

geopark_tithyos_14-6-2014_2

Κοινοποιήστε: